Deze vragen helpen je de crisis door!

Stel jij de juiste vragen en hoe vind je goede antwoorden?

Wie heeft de antwoorden gevonden op de vraag: “Wat zijn mijn oplossingen voor de crisis?” Of zit jij nog met ongelooflijk veel vraagtekens in je hoofd?  Voel je dat je vastzit of heb je een lichtpuntje gevonden?! Mijn vrienden en kennissen zeggen dat ze nog niet eerder een crisis van deze omvang hebben meegemaakt. Velen zijn net als jij onzeker over de toekomst. Voor mij is de grote vraag waar die onzekerheid mee te maken heeft. Is het de crisis of iets anders, iets groters?

Onzekerheid

Ook ik voel me onzeker. Spreek ik mensen op een goede manier aan? Kan ik een e-learning programma ontwikkelen? Weet ik eigenlijk werkelijk wat mijn klanten willen en zitten ze te wachten op mijn producten. Ik krijg antwoorden op veel van deze vragen door te surfen op het internet. Er zijn Amerikaanse goeroes die prachtige e-learning programma’s hebben ontwikkeld. Veel van deze  informatie wordt gewoon gratis aangeboden. In dit geval geldt, kennis delen is macht. Op dit moment volg ik een e-learning programma en krijg ik begeleiding via Skype. Ik deel mijn problemen en vragen  in het Engels. Beangstigend maar ontzettend interessant en leerzaam. Hierdoor overwin ik mijn angst voor het onbekende en verleg ik mijn grenzen. De goeroes die ik volg hebben succesvolle producten gelanceerd, die honderden miljoenen dollars hebben opgeleverd. Zij laten mij geloven dat de informatiemarkt aan het begin staat van een explosieve groei met veel mogelijkheden. Ze geven aan dat iedereen die goed luistert naar zijn klanten goud in handen heeft.

Een totaal nieuwe wereld!

Een totaal nieuwe wereld gaat voor mij open en ik vraag me af hoe het in Nederland is gesteld. In Nederland heeft 92% van de mensen toegang tot internet. Dus de interesse voor internet is er. Velen twitteren, hebben een LinkedIn account en Facebook is behoorlijk populair. Maar wie zijn er niét actief op internet en waarom niet? Is de angst voor het onbekende de boosdoener? De mensen die ik spreek zeggen dat ze de noodzaak wel inzien maar een drempel ervaren om actief met sociale media aan de slag te gaan. De informatiemaatschappij vereist een andere manier van denken en werken. Het is een mentaliteitskwestie. Stel jij je wel eens voor wat je over vijf jaar doet. Je zult er waarschijnlijk moeite hebben om je voor te stellen of jouw functie er over vijf jaar nog wel is? En de organisatie waarvoor je werkt, zou die over vijf tot tien jaar nog bestaan? Steeds meer moet je een beroep doen op jezelf, jezelf sturen, richting geven, zelfonderzoek doen en je eigen baan creëren. Volgens mij allemaal kenmerken van deze nieuwe tijd. De wereld ligt aan je voeten, maar de vraag is wat doe jij ermee?

Zelfonderzoek

Onzekerheden kun je volgens mij alleen wegnemen als je weet waar je goed in bent. Je persoonlijke kwaliteiten verder ontwikkelt door bijvoorbeeld research te doen op het internet. Je komt vast dingen tegen die je interessant vindt en wie weet ontdek je je passie. Het zal je ook helpen om je richting te bepalen en zelfsturende vaardigheden te ontwikkelen en daarmee vertrouwen te krijgen in de toekomst. Je zult tegen je grenzen aanlopen. En je zult ook ontdekken welke grenzen jij moet verleggen om jezelf te vernieuwen. Mijn advies is dan ook ga op ontdekkingsreis via Google. Misschien kom je een leuk aanbod voor een gratis webinar tegen over een thema, dat jij interessant vindt. Doe eens mee en kijk wat het je brengt. Ik garandeer je dat je er blij van wordt.

Deze vragen helpen je door de crisis:

1.      Wat zijn jouw grootste angsten en frustraties?
2.      Wat heb je gedaan om deze te overwinnen?
3.      Waar zou je willen uitkomen, wat maakt je gelukkig?
4.      Voor welke opdrachten of met welke vragen word jij vaak benaderd?
5.      Heb jij een aanpak gevonden voor jouw persoonlijke situatie gevonden?

 

Je zult ontdekken dat het stellen van de juiste vragen de oplossing is voor jouw succes!
Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen dan help ik je graag met je onderzoek. Dus schroom niet en maak gebruik van mijn gratis strategiesessies via telefoon of als je wilt skypen kan dat ook. Ontdek de antwoorden op jouw crisisvragen! Bel me, mail me en skype me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *