Een complete carrière switch?! Lees Leyla’s verhaal

Zelf werd ik helemaal enthousiast van het verhaal van Leyla Eren! Een schoolvoorbeeld van een complete carrière switch…  Onlangs reageerde zij op een eerdere nieuwsbrief; we kennen elkaar uit de tijd dat ik bij Public Spirit werkte als consultant.

Leyla’s verhaal
Al 26 jaar is Leyla werkzaam als HR manager bij het kenniscentrum Forum. Per januari 2015 houdt dit kenniscentrum op te bestaan. Voor Leyla betekent dit: Hoe nu verder? Met veel plezier heeft zij altijd bij Forum gewerkt en eigenlijk nog niet eerder geconfronteerd met vragen als: Wat wil ik? Wat kan ik?  Maar met het einde van de organisatie in zicht komt toch de vraag: Wat wil ik hierna? Haar vast contract en inkomen boden haar veiligheid, echter doordat dit nu straks wegvalt werden haar nieuwsgierigheid en creativiteit aangewakkerd om over haar volgende stap na te denken. En wat blijkt? Ze heeft een passie voor VASTGOED.


Het verhaal is als volgt! Leyla krijgt  kaartjes voor een seminar waar ze een goeroe in vastgoedbeleggingen ontmoet. Iemand die de kneepjes van vastgoedbeleggingen kent en vertelt dat hij met weinig geld zijn zaak begon en nu een enorm goed lopend bedrijf heeft. Leyla had altijd al interesse in vastgoed en heeft zelf in de afgelopen jaren  – weliswaar voor privégebruik – steeds uitstekende beleggingen gedaan. Ze heeft feeling voor beleggingen en ontdekte dat ze het ook enorm leuk vond. Ze twijfelt dan ook geen moment: ze schrijft zich in voor een opleiding in vastgoed rondt deze succesvol af en doet haar eerste belegging in vastgoed.

Ik was helemaal onder de indruk van haar verhaal. Ze heeft precies die stappen gevolgd om haar zelf in haar eigen kracht te zetten.

De “Met passie, richting jouw actie- methode”:

 1. PASSIE

Ze is bij haarzelf nagegaan wat ze leuk vindt om te doen, waar ze energie van krijgt en waar ze goed in is. Haar trigger was een seminar over vastgoed, haar eigen succesvolle beleggingen en het plezier dat ze heeft bij het zoeken naar vastgoed om in te investeren. Een totaal andere rol dan als HR manager. Vastgoed was eerst meer een hobby, een leuke bezigheid!

 1. RICHTING

Na haar ontdekking heeft ze bewust gekozen voor een carrière in het vastgoed. Ze wil zelf investeren en haar vastgoed beheren. Ze heeft zich aangemeld voor een opleiding en deze succesvol afgerond.

 1. ACTIE

Ze heeft haar eerste belegging  gedaan en haar 5-jarenplan min of meer uitgewerkt. Ze weet dat, voordat ze rendement krijgt uit haar investeringen, er een lange weg te gaan is. Dat heeft ze in haar plan meegenomen. Ze weet ook dat ze rekening moet houden met tegenslagen. Maar in de huidige tijd waarin alles online beschikbaar is, heeft zij alle mogelijkheden om haar carrière zelf vorm te geven. Ze heeft het heft in eigen hand genomen en kan zich steeds verder specialiseren. Funda en andere websites met beschikbaar vastgoed, geven haar veel inzicht, waardoor ze makkelijk van achter haar laptop haar beoogde projecten kan uitdiepen en volgen.
Leyla is voor mij een voorbeeld van iemand die het heft in eigen hand neemt, haar eigen richting bepaald door haar passie (sterke kanten) te volgen.

Zelfonderzoek in de zomermaanden
De zomermaanden breken aan. Een prima moment om zelfevaluatie te doen. Wil jij net zoals Leyla ook jouw passie volgen, doe de “Met Passie, Richting jouw Actie-methode”.

Passie
Vijf vragen om jouw focus aan te brengen:

 1. Bestaat je functie of beroep nog over 5 jaar?
 2. Voor welke taken of opdrachten word je steeds benaderd door collega’s, vrienden of familie?
 3. Waar denk je met trots aan terug uit jouw werkende bestaan?
 4. Wat kan je zo goed dat jij jouw brood er mee zou kunnen verdienen?
 5. Wat zou je doen als je niet hoeft te werken voor geld?

Richting

 1. Sleutel tot succes
  Je wordt pas echt succesvol als je het heft in eigen handen neemt, leert jezelf te sturen en te managen. Als je jouw passie en sterke kanten hebt ontdekt, bepaal je richting. Stoom jezelf klaar door een opleiding/cursus of zelfstudie te doen.
 2. Ontwikkel jouw eigen aanpak en persoonlijke stijl. Zet jouw sociale intelligentie in om betekenisvolle verbindingen te maken met anderen. Deel je kennis en zorg ervoor dat je zichtbaar bent en groeit. Want door het delen van kennis groeit jouw kennis en inzicht.
 3. Toon lef en gebruik jouw intuïtie en creativiteit om een probleem eens helemaal anders te benaderen. Je hoeft niet alles zelf in huis te hebben, je kunt mensen met een andere achtergrond of specialisme uitnodigen om een probleem te bespreken. Ontwikkel jouw persoonlijk merk en zet nieuwe media in voor je communicatie.

Actie

 1. Informeer je naasten in en deel jouw plannen
 2. Zorg voor een realistisch en concreet stappenplan
 3. Ga gewoon doen, dat is de beste manier om te ontdekken of het werkt. Neem een voorbeeld aan Leyla’s plan.


Ik heb nog een verrassing!!!
Voor al mijn trouwe lezers heb ik binnenkort een e-training online. Door mij  ontwikkeld over deze methode. Jullie zullen de eerste zijn die hiervan gratis gebruik van kunnen maken.
Voor nu
FIJNE VAKANTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *