Wanneer heb jij voor het laatst LEF getoond?

Bijna iedereen zegt dat je LEF moet hebben om je droom te bereiken. En als jij jouw droom nog niet hebt waargemaakt wordt hiermee impliciet aangegeven dat jij geen LEF hebt. Volgens mij klopt dat niet. Graag wil ik duidelijk maken dat iedereen LEF heeft, alleen niet voortdurend.  Sta eens stil onder welke omstandigheden jij lef hebt getoond. Vaak is er een noodzaak. Iets heftigs: je bent je baan kwijt, je ligt in scheiding, je staat er alleen voor. Of iets spannends: je wordt ergens door gefascineerd, je ontdekt iets nieuws in jezelf. Wanneer heb jij lef getoond? Waar was je? Wat heb je ontdekt?

Toen mijn kinderen klein waren wilden ze altijd in de achtbaan! Ik vond de achtbaan vreselijk. Hun vader ging wel mee. Hij vond het prachtig. Vorig jaar was ik met mijn zoon (inmiddels 19 jaar) in Florida. Na de dolfijnen- en orkashows in Seaworld ontdekte we de achtbaan. Nu is het tijd om lef te tonen dacht ik want ik wilde hem niet alleen laten gaan. Ik ging mee nam me voor om ervan te genieten. De hele rit heb ik met een schaterlach in de achtbaan gezeten! Soms ontdek je dat wat je vreest eigenlijk heel leuk is!

Lef heb je ook nodig om jouw passie te zoeken en vinden. En de noodzaak is nu meer dan ooit aanwezig. We zitten namelijk in een systeemcrisis.

Veel mensen denken dat ze geen passie hebben, of althans dat ze het niet kunnen vinden. Dit heeft te maken met het feit dat passie van jongs af aan al de kop is ingedrukt. Door je opvoeding, je cultuur, de verwachtingen vanuit je omgeving. Ons onderwijssysteem is vaak geen goede plek om je passie te ontdekken. Ons leren is gericht op je te conformeren aan de regels, aan de organisatie aan het schoolsysteem. Als je anders bent val je buiten de boot… Het goede nieuws is dat we nu in een tijd leven waarin het juist noodzakelijk is om je NIET aan te passen, en juist  DAT te doen waar jij goed (UNIEK) in bent. Het slechte nieuws is dat we vaak niet weten wat onze passie is, omdat we niet in gelegenheid zijn geweest om het te ontdekken…

Start de ontdekkingstocht! Het komt niet vanzelf. Je moet ernaar op zoek. In de vorige nieuwsbrief vertelde  ik  het avontuur van Leyla,  nu het inspirerende verhaal van Sonya Dias. Ik leerde haar kennen bij de adviesraad van Havensteder (een grote woningcorporatie in Rotterdam). Zij ondersteunde de adviesraad en blonk uit in haar organisatietalent. Dit was echter maar een klein onderdeel van haar taken. Al voor er sprake was van een grote reorganisatie was  Sonya zich bewust van het feit dat ze niet goed op haar plek zat en ging op zoek naar functies die bij haar zouden passen. Echter ze merkte dat ze geen vlinders in haar buik kreeg bij de functies die ze tegen kwam.

Haar zoektocht ging met ups en downs. De sleur van alle dag, werk, gezin eisten haar aandacht. Toen uiteindelijk duidelijk werd, dat haar functie bij Havensteder verdween, had ze eigenlijk de knoop al doorgehakt. Ze ging voor haarzelf beginnen! Ze nam het heft in eigen hand. Ze wist in ieder geval waar ze goed in was én wat ze leuk vindt: organiseren!
Ze richtte haar bedrijf op en is nu bezig met haar eerste stappen in het ondernemerschap. Dit voelt voor haar als een bevrijding. Ze straalt! In no-time heeft ze haar netwerk opgebouwd. Verschillende andere ondernemers hebben haar betrokken bij hun business. En ze heeft haar eigen column in de United Queens Magazine.

Het liefst zou ze haar organisatietalent combineren met haar andere talent namelijk DANSEN. Ze liep deze zomer mee in de Zomercarnaval Rotterdam. Door haar besluit haar eigen koers te varen, toonde Sonya LEF en dit gaf haar energie en kracht om bij haar eigen passie uit te komen. Dus ook om zich in te schrijven voor de Zomercarnaval. Daarbij liet ze zich niet afleiden door het ‘commentaar” dat zij uit de omgeving kreeg op haar deelname.

Sonya (rechts op de foto) heeft haar richting gevonden. Ze heeft haar hart gevolgd en ze weet dat zij andere vrouwen wil helpen om hun koers te bepalen en het beste uit zichzelf te halen. Ze is nog bezig met haar zoektocht, én zij komt er wel.

Deze zoektocht naar jouw eigen kracht raad ik iedereen aan! Het is een avontuur om met LEF op zoek te gaan naar dat wat jouw hart sneller doet laten slaan en dat te vinden waar jij juist energie van krijgt! Achterover leunen en wachten tot het je overkomt heeft geen zin. Over zo’n 20 jaar zijn al 47% van de huidige banen verdwenen en weet jij dan wat jij gaat doen?

Ben je nieuwsgierig en kun je niet wachten, dan heb ik hier iets voor jou! Als je via de link hieronder naar mijn site gaat staat er een speciaal voor jullie ontwikkelde e-workshop klaar, met als thema; ‘Vind je passie in 6 stappen!’.

http://www.your-solutions.nl/diensten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *