Wil jij succes? Verander jouw mindset!

Mijn gehele werkende bestaan ben al ik geïntrigeerd door het fenomeen mentaliteit of mindset! Vragen die mij bezig houden zijn: Waarom kan de een beter met faalangst om gaan dan de ander? Waarom is de een beter in staat zijn of haar problemen te verwerken dan de ander? Waarom word ik zelf gestimuleerd door mensen die een optimistische kijk hebben op het leven, ook bij tegenslag?  Waarom is de een meer probleemoplossend bezig dan de ander? Waardoor wordt dit veroorzaakt?

Jouw mindset bepaalt hoe je in het leven staat en hoe jij met jouw problemen omgaat. Tot zover was ik ook gekomen. Echter, wie of wat bepaalt jouw mindset én hoe kun je deze veranderen? Hoe heb jezelf invloed op jouw mindset?

De psycholoog en schrijver Carol Dweck, die onderzoek heeft gedaan naar dit fenomeen, beantwoorde mijn vragen. Haar conclusie is dat jouw mindset wordt bepaald door jouw idee over intelligentie.

Geloof jij dat intelligentie een vaststaand gegeven is dat je met je geboorte meekrijgt?  Of denk jij dat intelligentie aangeboren is  en gedurende de tijd via oefening en ervaring kan groeien? Dweck spreekt van een statische-mindset en een groei-mindset. Voor mij was dit een openbaring en ook confronterend vooral als je tevens ontdekt dat je niet zo flexibel bent als je denkt…

Als coach raak ik geïnspireerd door deze kennis. Veel mensen hebben vragen over hun angsten en hun onvermogen om te veranderen. Angst is een obstakel als je wil veranderen. Want wie of wat garandeert dat het beter wordt? In deze tijd van systeemcrisis en verregaande digitalisering blijven mensen het liefst zitten waar ze zitten en verroeren zich niet.

Maar als je jezelf niet vernieuwt, dan loop je hopeloos achter de feiten aan en ben je niet meer interessant voor de arbeidsmarkt. Dus veranderen is essentieel. Hoe meer inzicht in jezelf, hoe beter zeg ik altijd. Overigens is dit niet altijd gemakkelijk.

In mijn methode maak ik gebruik van het ‘tastbaar’ maken van angsten en onvermogen door je de slechtste situatie voor te stellen en dan scenario’s te bedenken hoe je deze situatie kunt voorkomen. Dan ben je bezig met het werken aan oplossingen en schiet je niet in een kramp van het ‘je niet verroeren’; je bent bezig met een groei-mindset!

Ik roep jou op om te  ontdekken hoe jouw mindset in elkaar zit. Inzicht geeft je handvatten om jouw probleem aan te pakken en jezelf te vernieuwen. Hiervoor heb ik een mini e-coachingsprogramma ontwikkeld; Verzilver jouw netwerk

Dit programma helpt je jouw angst te overwinnen door inzicht te krijgen  in jouw mindset. Jij leert hoe jij aan het stuur kan zitten van jouw leven. Wil jij zonder angst jouw problemen aanpakken en aantrekkelijk zijn voor de arbeidsmarkt? Een geschikte kandidaat zijn voor beoogde werkgevers? In deze mini e-coaching ontdek je jouw mindset en overwin je jouw angst. Ook gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel en maken deze werkgevers-proof.

meer informatie? klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *