Zo stap je uit je comfortzone!

Er bestaat een ‘houdbaarheidsdatum’ voor jouw functie.  We leven in een nieuw tijdperk waarin je niet meer kan blijven zitten waar je zit en verroer je niet… Je wordt namelijk ingehaald door de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt. De tijden van jarenlange vaste banen zijn voorbij. Bestaat jouw baan nog over 5 jaar?
Ga op onderzoek en stap uit jouw comfortzone!

Hoe kan je, zonder tegen jezelf te vechten, uit jouw comfortzone stappen? Uit je comfortzone stappen is eng, spannend en doet alle bellen rinkelen van on-veiligheid, geen grip meer hebben én het nemen van risico’s… Jouw eigen beschermingsmechanisme wil dat je deze angst en stress vermijdt.

vissenkom (2)

Als kind probeer je alles uit zonder enige vorm van angst. Je valt en staat weer op. Vanaf de basisschool word je in een keurslijf gestopt. Deels noodzakelijk voor het school- en leersysteem, maar voor jouw eigen creativiteit funest. Naarmate je ouder wordt en meer ervaren bent kom je meer in jouw comfortzone. Bij je eerste baan was alles nog heel spannend, je leerde nieuwe mensen kennen, vaardigheden en technieken. Na een aantal jaar voel je je thuis en op je gemak, je gaat op de automatische piloot én hebt jouw comfortzone gecreëerd. Hier leer je weinig meer, liggen verveling, apathie en ontevredenheid op de loer. Dit kan uiteindelijk tot stress leiden en in het ergste geval een burn-out. Het is belangrijk jezelf steeds scherp te houden op wat belangrijk is voor jouzelf én jouw werk.

Hoe blijf je uitgedaagd en ook gelukkig in jouw huidige of toekomstige werk, juist nu de arbeidsmarkt zo sterk verandert?

Stap 1: wordt jezelf bewust van jouw eigen situatie. Heb je geen plezier meer in je werk? Ben je ongelukkig in jouw werk? Liggen stress en burn-out op de loer? Wat is de houdbaarheidsdatum van jouw werk?

Stap 2: versla je beren op de weg. Stop met continue realistisch te zijn, laat eigen creativiteit weer toe door stil te staan bij dat wat voor jouw belangrijk is! Stop met je te conformeren en wees niet bang zijn om fouten te maken. Refererend aan de vorige nieuwsbrief: faalangst ontstaat door het idee dat je een aangeboren intelligentie hebt die niet verandert.

Stap 3: creëer een eigen groei-mindset en stap over de grenzen van jouw comfortzone heen!

fotonummer1

De oplossing:
Organiseer een heidagsessie met jezelf!
Een heidagsessie met jezelf is een zoektocht naar wat jij wil, welke obstakels je moet overwinnen en waar je over een jaar wilt zijn. Zoek een goede locatie waar je in stilte met jezelf kunt zijn en stil kan staan bij dat wat voor jou belangrijk is. Dit is een dag helemaal voor jezelf. Laat je naasten weten dat je niet gestoord wilt worden.

 

Of ga op ontdekkingstocht! Dit is voor de meer avontuurlijk ingestelde mensen die niet graag binnen zitten. Zoek een locatie in Nederland die je aanspreekt. Vul je rugzak met eten, drinken, een mooi boek en een uitgebreide vragenlijst, die je gedurende de dag gaat beantwoord. Ook dit is een dag voor jezelf. Plan niet te veel van de voren, schrijf wel de vragen op waar je aan het einde van de dag een antwoord op wilt hebben. Laat je naasten weten dat je die dag niet beschikbaar bent. Klik hier voor een vragenlijst.

Dit wordt een unieke ervaring, je krijgt een heel ander beeld van jezelf en jouw toekomst!

Lukt het je (nog) niet om dit zelf te organiseren? Ik help je graag met een gratis strategiesessie.
Klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.