10 redenen waarom succes uitblijft….

In mijn gesprekken met vrienden en netwerkcontacten komt steevast de discussie aan de orde of je gelukkig bent met wat je doet in je dagelijkse leven. Sommigen vertellen dat ze net een burn-out achter de rug hebben, anderen vertellen dat ze veel stress ervaren in hun werk. Stress en burn-out zijn vaak het gevolg van werk doen waar je niet goed in bent en waar je geen plezier aan beleeft. Waarom zitten zoveel mensen gevangen in werk dat zij niet leuk vinden?

Waarom stap jij niet uit jouw comfortzone?  Ik bied je een gratis verkenningsgesprek aan als jij je herkent in één of meer van de hieronder genoemde punten. Ben jij bereid de verandering aan te gaan? Je kunt er echt iets aan doen!

10 redenen waarom succes uitblijft:

  1. Negativiteit

Je laat je beïnvloeden door negatieve reacties van anderen. Deze mensen ontnemen je de lust om iets te ondernemen. Je raakt ontmoedigd en besmet met negativiteit.

  1. Angst

Je bent bang. Bang voor de gevolgen van jouw acties. Stel dat je echt succesvol wordt wat dan? Stel dat het mislukt? Allerlei belemmerende vragen die in jouw hoofd opdoemen. Laat jouw angst varen en geef ruimte aan jouw levenslust en energie!

  1. Door-analyseren

Je analyseert alles kapot. Je onderneemt de volgende stap niet en blijft hangen in een continue proces van wat-als-dan-dat.

  1. Geen doelen stellen

Je praat over dat je het anders wil, maar je komt niet in actie. Stel een helder doel, desnoods een kleine stap en ga ervoor!

  1. “De ander”

Je legt de schuld bij “de ander”. Zijn jouw baas, de organisatie, jouw partner of jouw hypotheek de redenen waarom het niet gaat lukken? Dan leg je de verantwoordelijkheid bij een ander. Als je echt iets wil dan is alles mogelijk. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor jouw eigen geluk en succes!

  1. Geen X-factor

Je hebt geen X-factor: je bent niet slim genoeg, je hebt geen speciale talenten of vaardigheden. Geloof me dit is ONZIN. Iedereen heeft iets unieks in huis. Het is absoluut de moeite waard om hiernaar op zoek te gaan. Wat zijn jouw STERKE PUNTEN?

  1. Druk zijn met niets doen

Je bent de hele dag in de weer op kantoor. Maar ben je ook productief? Veel mensen zijn wel druk bezig maar met onbelangrijke dingen. Zorg ervoor dat je productief bent en ervaar bewust hoe jij je dag doorbrengt. Wat geeft voldoening en nieuwe energie?

  1. Klein denken

Kijk jij een dag of een week vooruit? Volg jij liever dan dat je initiatief toont? Je denkt klein. Probeer de zaak eens om te draaien. Waar wil je over één jaar zijn? En plan dan terug: wat moet je per maand doen, per week en per dag!

  1. Wil je echt?

Succes hebben is niet niets. Het is best angstig als je realiseert wat er gebeurt als het je lukt om succesvol te zijn. Laat jouw angst niet de overhand krijgen want succes hebben is echt leuk!

  1. Je gelooft er niet in!

Het is in jouw ogen onmogelijk om te doen wat jij graag wil. Volgens jouw idee zijn er maar een paar mensen die het geluk hebben om te doen waar ze goed in zijn en er geld mee te verdienen. Geloof in jezelf is één van de sterkste punten om geluk en succes na te kunnen streven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *