Boost je loopbaan met deze  5 Gouden Tips!

 

3 jaar van mijn carrière ben ik als ambtenaar werkzaam geweest.  Voor mij waren deze jaren een enorme leerschool en een goede ervaring.

Want:

 • Je wordt goed betaald als ambtenaar en je krijgt waar je recht op hebt. De overheid is een goede werkgever en heeft een voorbeeldfunctie;
 • Je hebt ontzettend veel informatie tot je beschikking, wat heel prettig is;
 • Iedereen heeft, een bepaalde mate van, handelingsvrijheid ook al zit je met z’n allen in een kantoortuin (negatief gezegd is er weinig interesse en betrokkenheid, en als je het positief bekijkt kun jij je werkdag zo inrichten als jezelf wilt, zo flexibel als je zelf wilt);
 • Binnen de overheid bestaan veel heilige huisjes waar je niet aan moet tornen, je trekt veelal aan het kortste eind (rekening houden met je leidinggevende, je wethouder etc.);
 • De overheid is een walhalla voor actieve mensen die zich verder willen ontwikkelen. Er zijn veel opleidingen en cursussen beschikbaar;
 • Je bouwt een enorm groot netwerk op van ambtenaren, politiek bestuurders en externen. Hier maak ik nu zelfs nog regelmatig gebruik van!

Als je mijn ervaringen goed leest kun je er de volgende tips uithalen.
Boost met deze 5 Gouden tips  jouw loopbaan (als ambtenaar):

 1. Stippel je eigen loopbaan uit. Jij bent namelijk de regisseur van jouw eigen loopbaan. Interne kandidaten hebben vaak voorrang op de verschillende vacatures die vrijkomen. Je zit dicht bij de bron en kunt informeren naar wat nodig is;
 2. Maak gebruik van het enorme netwerk dat je hebt opgebouwd. Je kent meer mensen dan je denkt. Wil je een andere functie of een andere rol, iets wat meer bij jouw talenten past? Onderzoek het.  Ga naar de vele in- en externe bijeenkomsten en borrels, kom in contact met die mensen die je verder kunnen helpen;
 3. Maak optimaal gebruik van alle studie- en begeleidingsmogelijkheden. Bijna iedere gemeente of ministerie, waterschap, zorg- of onderwijsinstelling heeft een (online) academie. Iedere medewerker heeft tevens een eigen budget om bijvoorbeeld voor coaching of een training te kiezen;
 4. Kom uit je comfortzone! Laat je niet verleiden door het idee dat je goed verdient en tevreden bent met wat je hebt, omdat je dat al jaren doet. Voordat je het weet wordt jouw functie geschrapt en ben je niet klaar voor WAT jij WILT;.
 5. Pimp jouw team! Hoe kan jij jouw team op een hoger plan brengen? Waar lopen jouw collega’s tegenaan? Waar worstelt jouw leidinggevende mee? Doe een voorstel: een leuke activiteit, samen lunchen op een vaste dag in de week o.i.d. Het is goed voor jouw betrokkenheid én dat van jouw team.

Wil jij hulp of een (gratis) strategisch gesprek over jouw aanpak?
Aarzel niet kom in actie! Ik heb een perfect aanbod voor jou. Mail of bel me! Contactgegevens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.