Waarom het schrijven van je eigen missie belangrijk is?

Na het opnieuw lezen van De zeven eigenschappen voor succes in je leven van Stephen Covey heb ik een aantal van zijn oefeningen uitgevoerd. Waar onder het schrijven van mijn eigen missie.

Als ondernemer zit jouw missie in je hoofd. Echter, het daadwerkelijk opschrijven is een andere ervaring. Hoe schrijf je een idee, een gevoel, een filosofie op? Hoe schrijf je je eigen missie zo op dat het ook helder is? Voor jezelf én ook voor anderen?  Ik heb iedere dag plezier in mijn werk en ik ben opgetogen als mijn klanten lovende woorden over mijn aanpak hebben. Mijn missie moet dus hiermee te maken hebben…

Covey stelt dat je eigen missie belangrijk is om succesvol te zijn en geluk te ervaren. In deze tijd waarin de technologische ontwikkelingen een enorme vlucht nemen en waarin jij je moet afvragen of je daar binnen een positieve bijdrage kunt leveren, kan het opschrijven van jouw missie helpen.

Jouw missie is jouw eigen filosofie. Hoe jij de wereld ziet en ervaart!

Je kunt de volgende oefeningen doen om te komen tot jouw missie.

  1. De begrafenisoefening: schrijf op (dit is misschien een beetje luguber) wat je zou willen dat mensen zeggen op jouw begrafenis. Wat zeggen jouw kinderen, familie, vrienden en collega’s?
  2. De rollenoefening: schrijf op welke rollen jij in je leven hebt, als professional, collega, echtgeno(o)t(e), vader, moeder en schrijf vervolgens op wat voor type persoon je wilt zijn in deze rollen.

Deze oefeningen hebben mij vooral een bevestiging gegeven van wat ik (bewust en onbewust) al wist en deed. Deze bevestiging geeft mij kracht om mijn missie helder en toegankelijk te verwoorden.

Mijn missie luidt:

Ik wil een positieve bijdrage leveren aan het geluk en de zelfstandigheid van anderen door te coachen, nieuwe inzichten te ontwikkelen, kennis en vaardigheden over te brengen, te steunen en begeleiden en steeds opnieuw vragen te stellen. Ik doe dat door me dienstbaar op te stellen en mensen te helpen in hun proces naar vernieuwing. Dienstbaar opstellen betekent voor mij dat ik geloof in de kracht en talenten van mensen. Ik zie en (h)erken talenten van anderen en help hen  deze te benutten. Ik ga goed en integer om met mensen.

Ik krijg er ook wat voor terug. Namelijk geluk, energie en dankbaarheid!  Steeds weer ontmoet ik interessante nieuwe mensen en verwonder me over het feit dat er nog zoveel leuke mensen zijn die ik nog niet eerder heb ontmoet.

Jouw missie is jouw roadmap naar geluk en succes!

Met het delen van mijn missie wil ik jullie (mijn trouwe nieuwsbrieflezers) een gratis boost-sessie aanbieden. Daarnaast is deze nieuwsbrief tevens de aankondiging van de lancering van mijn nieuwe website. Ik ben erg trots op de moderne ‘feel’ en uitstraling.

Voor degene die het nog niet hebben gemerkt; ik publiceer regelmatig op LinkedIn. Dus volg mij ook daar. LinkeIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *