28 augustus 2016

Boosten: moeiteloos veranderen

Externe veranderingen gaan tegenwoordig zo snel dat organisaties moeite hebben om alle veranderingen in hun omgeving bij te benen. Toch is het voor de slagkracht en levensvatbaarheid van de organisatie belangrijk dat zij mee beweegt met veranderingen in de omgeving om zo niet achterop te raken. Dit betekent dat de organisatie alert, creatief  en flexibel moet zijn.

Hoe creëer je deze alertheid, creativiteit en flexibiliteit? Door alle ogen en oren van de medewerkers in te zetten en ideeën van onderop te omarmen en te gebruiken. De vernieuwingskracht die in de organisatie aanwezig is moet een platform krijgen. Alleen hoe doe je dat?

Om deze veranderkracht te detecteren en te ontketenen is van onderop veranderen belangrijk. Dát is wat wij doen met onze boosting-methode.  Met de boosting-methode krijgen medewerkers  de mogelijkheid om hun ideeën en creativiteit vanuit alle lagen en posities van de organisatie in te zetten.

Het boostprogramma betreft moeiteloos veranderen in 90 dagen. Positieve psychologie en moderne verandermethoden worden ingezet om de vernieuwingskracht in de organisatie een platform te geven en te gebruiken.

Meer weten?

Download hier de brochure